IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заведоха дело срещу Apple заради проблемите с новия iPhone

Засега обаче изглежда оплакванията за загуба на сигнала не са се отразили негативно на продажбите на iPhone

12:48 | 02.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Заведоха дело срещу Apple заради проблемите с новия iPhone

Потребители на iPhone са завели най-малко три жалби срещу Apple, свързани с проблеми с антената на най-новия модел на смартфона, предаде Ройтерс.

Apple пусна iPhone 4 миналата седмица. Оплакванията са, че сигналът на телефона се губи, когато потребителите държат устройството по определен начин.

Засега обаче проблемът изглежда не се е отразил негативно на продажбите на iPhone. За първите три дни от пускането му на пазара Apple е продал 1,7 млн. броя от смартфона.

Заведеното във вторник колективно дело срещу Apple и AT&T – ексклузивен доставчик на безжична интернет връзка за iPhone в САЩ, включва обвинения в измама поради небрежност, дефектен дизайн и умишлено укриване на факти.

Според подалите жалба потребители от компанията са знаели за дефекта, преди да пуснат телефона на пазара, но не са го посочили пред клиентите.

Освен това двете компании са обвинени, че не са осигурили поддръжка и клиентите са имали само три възможности: „да държат телефоните си по неудобен и неестествен начин“, да платят 10% такса за приемане на смартфона обратно от продавача или да платят 29,95 долара, за да купят едно от калъфчетата на Apple, за които се говори, че оправят проблема със сигнала.

От компанията заявиха миналата седмица в отговор на оплакванията на потребители, че работата на антената на всеки безжичен телефон се влияе в някаква степен от начина, по който го държат, в зависимост от разположението й.

Вчера двете компании са отказали коментар за заведеното дело.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lalka
преди 14 години
голяма простотия тоз айфон
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още